Längre guidade kajakturer

I kajaken, på havet i flera dagar

Längre guidade turer

Vi på Balanspunkten gillar att vara ute på kajakäventyr i den bohuslänska skärgården, gärna flera dagar i sträck. Därför erbjuder vi skräddarsydda kajakpaket med en kunnig guide som känner till omgivningen och dess hemligheter. Guiden bidrar med kloka vägval, kloka lägerplatsval, lagad god mat och tips om bra paddelteknik i olika omständigheter. Reser du till oss för att paddla på tur i flera dagar kommer du att utvecklas som både en godare och gladare paddlare. Vi låter situationen skapa förutsättningarna, att anpassa sig till naturen är alltid grunden för det goda livet. Vi utmanar och utvecklar din teknik, använder naturkrafter för inlärning och njuter av både rörelse och stillhet. Dagarna fylls av enkla och viktiga val, nätterna av god sömn efter fysiskt arbete.

Vi paddlar fasta turer till Strömstad och till Göteborg. Vi paddlar också runt Orust och vår egen ö, Skaftö. Bohuslän i kajak är det bästa vi vet, en dag, tre dagar eller sexdagar. Mer? Vem vet! Vi gillar också att tälta eftersom det ger en extra krydda till upplevelserna.

För att delta på de lite längre turerna behöver du ha packat bra grejor som du vet funkar. Ta en titt på våra packlistor och tveka inte med dina frågor. God – och vettig – personlig utrustning är A och O för friluftslivet. Krångla inte till det, välj naturmaterial, tänk efter vad du är för typ och vad som reglerar värme och väta bra. Du vet inte allt, än, ta bara det du tror är bra med dig så kan kajakäventyret börja.