Kajakkurser

Få insikt, prova och förstå gör paddlingen lätt och trygg.

Grundkurs i kajakpaddling, 3 tim

En kurs där du lär dig om hur du tar dig i och ur kajaken från land, upp i kajaken till havs samt grundläggande säkerhet. Dessutom grundläggande paddelteknik, tex driva båten framåt och bromsa, styra och stödja. Ta med ombyteskläder, regnjacka (om det behövs), badkläder, någon typ av badskor och vatten att dricka. Pris 900 kr.

Kursen erbjudspå tisdagar, torsdagar och lördagar mellan kl 10-13. Vid andra önskemål…, skriv ett mail till kontakt@balanspunkten.nu

Heldagskurs på din egen nivå, 6 tim + lunch (ca 7 tim)

En underbar heldag där du kan önska kursinnehåll själv eller planera det ihop med oss. Eventuellt som en grundkurs under förmiddagen, därefter finns det tid för mer teknikträning och tips om färdvägar, vindar och vågor. Ta med ombyteskläder, regnkläder (om det behövs), badkläder, badskor och vatten att dricka + lunch.
Pris 1400 sek.

Kurserna är bokningsbara under sommaren. Vi startar fredagar vid 10.00 och med lunchpausen inräknad kommer vi åter till bryggan runt 17.00. Lunchen medtages av deltagaren. vill du/ni ha en kurs en annan veckodag så skriv ett mail med ert förslag till kontakt@balanspunkten.nu så kan det komma med i vår bokningsbara almanacka.

Vind och vågor – Konsten att förstå naturens krafter till havs

En kurs för dig som vill ut även när det gungar och blåser. Du lär dig att njuta av naturens krafter och förstå vad som är roligt och vad som är farligt. Bokning med kort varsel (en blåsig dag när andra bokar av…) är helt ok. Pris 900 kr.

Teknik och vägval

Vi är ute 2 – 3 timmar beroende på vädret och orken. Hur tar man vågorna bäst? Hur surfar man? Hur kan man undvika att kämpa mot vinden? Konsten är att göra kloka vägval så att dagen blir säker och rolig. Efteråt, en känsla av  eufori och lycka.