Massage

Gör gott i kroppen

Nedan kan du läsa om mina olika tekniker. Oftast blandar jag fritt efter din kropps behov. Vill du ha mer ngt specifikt så blir det så.
Bokning i Göteborg görs på hemsidan, bokning i Grundsund görs genom kontakt@balanspunkten.nu eller ett SMS till 0707-332240.

Massage frigör “må bra” hormon och det ger en känsla av tillfredsställelse och välmående. Samtidigt ökar massagen blodgenomströmningen så att slaggprodukter och giftiga ämnen lämnar kroppen.

Svensk Klassisk Massage

För dig som har problem med spända och ömmande muskler. Du kan få allt från specifik massage t.ex. hand- och fot- till helkroppsmassage. En noggrann halvkroppsmassage är oftast lagom för en timmes behandling, helkropp tar lite längre tid.

Oxytocin är ett “må bra” hormon som ger känslan av tillfredsställelse och välmående som frigörs vid massage. Samtidigt ökar massagen blodgenomströmningen så att slaggprodukter och giftiga ämnen lämnar kroppen. Den anspänning som blir följden av stress och olämplig fysisk aktivitet släpper vid klassisk massage, musklerna blir mjukare, lugnare och längre när tonus sänks. Därmed ökar rörligheten i lederna och återhämtningen förbättras på alla plan.

Bindvävsmassage, Fasciamassage

Fascia eller bindväv, kärt barn har många namn. Fascian är ett växande kunskapsområde inom anatomin som får alltmer respekt för dess oändliga kapacitet. Det glädjer en gammal bindvävsmassör.

Detta är en tysk teknik med många överraskande bra resultat… Om du har dålig kontakt med armar och ben, om du känner domningar, tyngd, trötthet eller har problem med cirkulationen är bindvävsmassage en bra behandlingsmetod. Bindvävsmassage innebär en massage utan olja eller kräm där målet är ökad innervering (nervkontakt) i smärtande, stela eller ömma kroppsdelar, ökad utrensning genom lymfsystem och blodsystem samt mer cirkulation i energibanorna. Trycket sker i huden till skillnad från tryck i musklerna inom den klassisk massagen.

Triggerpunkter

Om din muskelvärk har gått över till oberäknelig och svår smärta som dyker upp när som helst och som inte ger med sig kan du behöva en triggerpunkt behandling. Smärtan kan finnas i och runt en specifik muskel eller i ett mer obestämt område t.ex. upp från nacken en bit upp på huvudet. Då har en eller flera av dina muskler ”gått i baklås” av för långvarig belastning. Vid behandling på små ömmande punkter med rörelse, tryck och kyla kan dessa plågsamt smärtande områden återfå sina friska funktioner.

Avslappning, Stretching och Träningstips

Med avspänning och avslappning hittar man tillbaka till sig själv och till sin egen kraft. Det är ett sätt att lära känna sig själv och bli lyhörd för hur man mår och vad man egentligen tänker på. Resultatet blir mjukare muskler, bättre hållning och att tankebruset stillnar – ett mer harmoniskt liv. Har du ont här och där, känner du dig stel eller har du svårt att trivas med din kropp? Då behöver du en genomgång för att hitta balansen mellan aktivitet och vila i dina muskler. Du får tips och råd för hemmabruk.