Skaftö – västkustens pärla

Det finns många möjligheter för dig som vill bo i Grundsund och på Skaftö.

Det finns många möjligheter för dig som vill bo i Grundsund och på Skaftö. Det lokala vandrarhemmet är ett alternativ och Grundens Hotell är ett annat. Vi har själva bra kontakt med uthyrare av bäddar, rum, lägenheter och mindre hus. En del har eget kök och en del erbjuder frukost. Rågårdsviks Pensionat, på södra delen av Skaftö har många rum och en välkomnande atmosfär. De erbjuder frukost samt en fantastisk fiskmeny till middag. Slipens Hotell  ligger vid Lyckans Slip i Fiskebäckskil och har en unik prägel på varje rum. Hotellet är kopplat till restaurangen som heter Brygghuset. På Gullmarsstrand Hotell & Konferens,  också på norra sidan, erbjuds hög standard och egen restaurang.

Restauranger

Pelles Rökeri, ligger ett stenkast från hamnen på östra sidan och erbjuder en härlig meny och vy – eller – varför inte prova menyn på Smultron & Tång, i hamnen, på den västra kajen? Enklare menyer serveras på Krögens fisk och krog, en restaurang brevid den lokala ICA butiken. Brygghuset i Fiskebäckskil är ett bra val om du är sugen på en härlig lunch eller fin middag. De är allmänt kända för ypperlig mat. Du kan även passa på att hyra våra kajaker i Fiskebäckskil, innanför restaurangen, vid Lyckans Slip som är deras marina. Längst norrut i Fiskebäckskil finns Gullmarsstrands restaurang med möjlighet att äta gott även för andra än hotellets egna gäster.

Skaftö

Promenader runt ön är också underbara upplevelser. Det finns bra kartor och det mesta ligger inom rimliga promenadavstånd. Cyklar finns att hyra på ett flertal ställen. Om du vill ha mer information om Skaftö, så rekommnederar vi ett besök på www.skafto.nu.