Tillgänglighet

Hos oss på Kajak i Grundsund är du välkommen som du är.

Hos oss på Kajak i Grundsund är du välkommen som du är.

Har du någon funktionsnedsättning så blir vi bättre på att möta dina behov om du meddelar oss i förväg. Vi tycker att alla som vill skall kunna paddla så vi gör vårt bästa för att finna individuella lösningar.

Hörapparater är ok om du bara tar ur dem innan du välter… Och om det regnar tar en sydväst på huvudet. Teckenspråk kan vi dåligt men kroppsspråk är vi bra på. På havet är det ofta lättare att ”höras” med kroppen än med rösten.

Är du synsvag så kan det bli jättebra paddelturer i en dubbelkajak med en guide eller kompis som navigerar där bak. Även en enkelkajak kan gå fint om det är riktigt stilla och det finns någon paddelkunnig bredvid.

Har du armar som bråkar eller är påtagligt svaga är dubbelkajaken och en paddelkunnig vän eller guide ombord en strålande lösning.

Har du ben som fungerar dåligt så kan kajaken vara en befrielse. Har du svårt att sitta så försöker vi tillsammans hitta en sittställning som fungerar.

Ryggar blir oftast bättre av paddelns rörelse genom vattnet, rotationen i kotpelaren är mumma för ryggens muskulatur.  Turens längd i både tid och rum bör dock anpassas till ryggens rörlighet.