Guidade kajakturer

Ute med guide, det blir alltid bra.

Guidad turer

Se skärgården utanför Grundsund, boka för en halvdag eller heldag.

Tänk dig att sitta i en kajak med trevligt sällskap. Se hur klippornas rundade former blir levande med vårt grodperspektiv. Mjukhet och hårdhet i samspel, allt format av istidens krafter.  Eller vad sägs om att få gunga i dyningen utomskärs och/eller få sällskap på böljan den blå av en säl eller två?

Sommarens planerade 3 timmarsturer

Tisdagar, torsdagar och lördagar mellan 15/6 och 17/8 2024 samlas vi på bryggan för att paddla tillsammans. Vi gör upp om rutten beroende på vädret och gruppens kunskaper. Det är alltid en guide med. Start 14.00 på bryggan med kläder efter väder, ett ombyte och vatten att dricka i packningen. Vi beräknas komma tillbaka vid 17.00. Pris 900 kr/person

Sommarens planerade heldagsturer, 6 tim med lunch

Fredagar mellan 1/7 och 16/8 finns det bokningsbara guidade turer med lunch. En heldag börjar 10.00 och vi tycker att dagsturen är lagom lång vid 16.00. Då ingår en lunchpaus på ca 1,5 timme.
Vi vill att ni är minst 2 personer och max 8 och vi behöver veta något om er tidigare erfarenhet av paddling. Meddela också om ni har begränsningar när det gäller mat. Pris 1450 kr/person

Specialbokning!

Vill ni vara ensamma gäster på turen går det också att specialboka. Gäller bokningar om minst 2 personer.
Vill ni ut en annan dag och tid så hör av dig med en förfrågan på kontakt@balanspunkten.nu

Längre guidade turer

Vi på Balanspunkten gillar att vara ute på kajakäventyr i den bohuslänska skärgården, gärna flera dagar i sträck. Därför erbjuder vi skräddarsydda kajakpaket med en kunnig guide som känner till omgivningen och dess hemligheter. Guiden bidrar med kloka vägval, kloka lägerplatsval, lagad god mat och tips om bra paddelteknik i olika omständigheter. Reser du till oss för att paddla på tur i flera dagar kommer du att utvecklas som både en godare och gladare paddlare. Vi låter situationen skapa förutsättningarna, att anpassa sig till naturen är alltid grunden för det goda livet. Vi utmanar och utvecklar din teknik, använder naturkrafter för inlärning och njuter av både rörelse och stillhet. Dagarna fylls av enkla och viktiga val, nätterna av god sömn efter fysiskt arbete.

Vi paddlar fasta turer till Strömstad och till Göteborg. Vi paddlar också runt Orust och vår egen ö, Skaftö. Bohuslän i kajak är det bästa vi vet, en dag, tre dagar eller sexdagar. Mer? Vem vet! Vi gillar också att tälta eftersom det ger en extra krydda till upplevelserna.

För att delta på de lite längre turerna behöver du ha packat bra grejor som du vet funkar. Ta en titt på våra packlistor och tveka inte med dina frågor. God – och vettig – personlig utrustning är A och O för friluftslivet. Krångla inte till det, välj naturmaterial, tänk efter vad du är för typ och vad som reglerar värme och väta bra. Du vet inte allt, än, ta bara det du tror är bra med dig så kan kajakäventyret börja.