Företaget Balanspunkten

Konsten att älska livet.

Konsten att älska livet.

Jag som driver Balanspunkten/Kajak i Grundsund heter Christina Ingemarsdotter och jag älskar naturen, att paddla kajak och dessutom älskar jag att leva. Detta vill jag dela med andra. Därför jobbar jag med mitt Kajakcenter i Grundsund, sedan 2005, och därför erbjuder jag hjälp till självhjälp med olika behandlingar, sedan 1987,  och ger yogalektioner sedan 2003.

Här på Västkusten, finns min skärgård och jag har kajkat runt här i hela mitt liv. Först var det en massa segling också, sedan blev det mest kajakpaddling. 2024 blir min 46:de sommar i kajaken, det är ju helt fantastiskt.

På sommaren är vi flera som jobbar med Kajakcentret i Grundsund. Under 2024 heter mina medarbetare Clara Lerbro, Pia Kärn, Fleur Carlotti och Clement McKey. Alla älskat havet och vill få våra deltagare och hyresgäster att njuta av livet på, i och vid vattnet.

Vår policy:

  • Vi driver kajakuthyrning och kursverksamhet för att vi älskar naturen, friluftslivet och kajakpaddling.
  • Vi är måna om att väcka den kärleken hos våra kunder.
  • Vi gillar att hjälpa till med inspiration, praktiska tips och bra tänk runt paddling på havet.
  • Vi vill erbjuda både kortare och längre turer med varierande paddlingsnivåer.
  • Vi är noga med säkerheten, särskilt  i relation till havet. Vi erbjuder t.ex. erfarna guider, säkerhets och paddelteknikutbildning. Vi har alltid flytvästen på och paddlar med torrdräkt när havet är kallt.
  • Vi kämpar med och för att bedriva vår verksamhet utan att belasta naturen. Soporna får följa med in i hamn/hem och vi lämnar våra rastplatser minst så fina som de var när vi kom dit. Maten lagas från grunden, helst med lokala råvaror.

Gemenskap på Skaftö och runtomkring.

Vi samarbetar gärna med andra. På ön har vi boendepartners i Slipens HotellGullmarsstrand Hotell och KonferensGrundens HotellRågårdsviks Pensionatmatpartners i Smultron & TångPelles Rökeri, Sommardepån. Utanför ön har vi goda samarbetsvänner på Lådfabriken i Edshultshall, Orust, och på Kärlingesund Retreat Center innanför Skaftö på Bokenäset. Även en massa andra såklart.