Välkommen till Balanspunkten/Kajak i Grundsund

En kajaktur längs eller tvärs den svenska västkusten är ett underbart äventyr. Att sakta glida fram och lära känna smala passager och ut över öppet hav. Att lära känna krafterna i havet och naturen.

Varje dag ger en ny upplevelse. Vågornas långsamma rytm från Nordsjön en lugn sommmardag tillför en extra dimension – såväl som ljudet och den stillhet som uppstår när havet träffas av ett stilla regn. Kanske får du sällskap av nyfikna sälar eller överraskar några sjöfåglar när du sakta glider fram över skogar av sjögräs. Stig iland på de slätaste av klippor för att njuta av den medhavda lunchen och kanske ett dopp, glid sedan ut i det blågröna salta havet igen med lyckorus i hela kroppen.

Om du är nybörjare, så kan du börja med att prova en av våra hel eller halvdagskurser. Om du vill lära dig mer, så finns det längre guidade turer som ger kunskap och erfarenhet. Eller låta skräddarsy en kurs eller tur utifrån era önskningar? Vi jobbar med små grupper, där säkerhetsövningar är en grundläggande del av utbildningen. Vill du bli guidad runt i skärgården så har vi olika turer att boka.

Glid ner i din kajak och lär känna havet, klipporna, dig själv och ditt sällskap.

Här börjar äventyren

Kajak i Grundsund huvudkontor finns på Ponteviksvägen 4, intill Grundsunds Marina. Vi har en liten filial i Fiskebäckskil, på Lyckans Slip, längst in i kilen.

Några korta filmer

Se en kort film över Kajak i Grundsunds brygga.

Kajak i Grundsund på Facebook

 

För att läsa mer om vad Skaftö har att erbjuda, gå in på www.skafto.nu

Lite bra saker att ha koll på:

När du paddlar kajak har du alltid med ett extra ombyte i en tät påse.

Man blir törstig och hungrig av paddling så ta med ordentligt med vatten och åtminstone lite ”nötter och torkad frukt” som extra energi.

Kolla vädret. Många dagar innebär växlingar som gör att både badkläder och regnplagg behövs i packningen.

Någon slags vattentät packpåse runt elektroniken är smart. Vi säljer små packpåsar om du behöver en.

Toaletter och dusch  (varmvatten betalas med 5 kr mynt) finns här på Grundsunds Marinan.

Parkering görs gratis sommartid (15/6 – 15/8) bäst vid skolan, infartsparkeringen eller vid idrottshallen, Bottnahallen. Kör gärna ner till Grundsunds Marina och Kajakcentret först och packa ur. (Har vi normal belastning på parkeringen så får bilen plats hos oss fast det kostar per timme.) Flytta därefter annars bilen till någon av dessa 3 nämnda p-platser. Promenaden tillbaka till oss tar max 10 min.

Större väskor och små saker som inte behövs (ex. bilnyckel) kan förvaras på kontoret under dagen.

Ofta är vädret bättre här ute än vad prognoserna säger. Chansa gärna och kom, vi kan köra er till en lämplig isättning om det behövs.

Men – Vid för mycket blåst kan man alltid avboka dagsturen.

Vi tänker mycket på miljön. Hjälp oss med det och använd vår sopsortering efter turen.